Pasqyra e gjakut: ç’mund të kuptojmë nga analiza e gjakut?

Publikuar më: 30/10/2013 11:23

gjakuPasqyra e gjakut mund të bëhet si pjesë e kontrollit të rregullt mjekësor. Pasqyra e gjakut mund të japë informata të vlefshme për gjendjen e përgjithshme shëndetësore.
Po ashtu, ofron informata të rëndësishme për llojet dhe numrin e qelizave në gjak, posaçërisht të rruazave të kuqe të gjakut, rruazave të bardha të gjakut dhe trombociteve.
Mjeku mund të kërkojë marrjen e gjakut për këto arsye:
- simptomat si lodhja, të ndierit ligsht, ethet, mavijosja ose humbja e peshës;
- anemia;
- Për të zbuluar se sa gjak është humbur, nëse ka gjakderdhje;
- diagnostikimi i policitemisë;
- gjetja e infeksioneve;
- diagnostikimi i sëmundjeve të gjakut, si leukemia;
- kontrollimi për keqpërdorim të drogës;
- për të zbuluar se a ka shumë apo pak lloje të caktuara të rruazave.

Rruazat e bardha të gjakut

Rruazat e bardha të gjakut (leukocitet) mbrojnë trupin nga

 

Komentet janë të mbyllura

Foto Lajme

Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së këtij portali © 2013 Gazeta Republika | Designed by Keminet | Log in
Close
Ndiqni Gazeta Republika në Facebook
Informohuni mbi ngjarjet kryesore të ditës duke na ndjekur në Facebook.